Allsvensk premiär på Friends Arena

Ingen kan väl ha undgått att det var allsvensk premiär för AIK på Friends Arena i helgen. Hemmadebuten på Friends Arena blev stämningsfull för AIK. Men någon seger blev det inte. Matchen mot Syrianska slutade 0-0.boka hotell vid Friends arena

Början av AIK:s hemmapremiär på Friends Arena var något utöver det vanliga. Mer än tusen av klubbens fans följde spelarbussen till Friends Arena med sång, bengaliska eldar och förväntansfulla ansikten, på Friends Arena anordnades ett kraftfullt tifo och när spelarna kom in på planen steg stämningen rejält. Om du vill bo på hotell i samband med en AIK match kan jag tipsa om att det finns flera bra hotell vid Friends Arena.

Fram tills dess var det fotbollsfest med 43 463 åskådare på plats. Men sedan började själva matchen med Syrianska – och festligheterna kom av sig. I alla fall på gräsmattan.

Efter 20 minuter var det redan glasklart klart hur matchen skulle se ut. AIK dominerade trillade runt i vinklar, försökte komma till till mål men stoppades ständigt av ett gediget syrianskaförsvar.

Vi ska i och för sig inte glömma att Kevin Igboananike prickade stolpen i den 39:e minuten. En liten stund senare fick anfallaren ett nytt läge utanför straffområdet men avslutet var inte bra nog. Andra halvleken gav ingen förändring av matchbilden utan det var precis samma visa som i första halvan av matchen.

En hel del boll för AIK, få chanser – och inga mål. Andreas Alm har en hel del att fundera på och man kan juu undra vad laget pysslat med på försäsongen när det ser så här illa ut.

Tack vare detta slutade hemmapremiären, som även var AIK-invigningen av Friends Arena, mållöst och gav lagen var sin poäng – samtidigt som fansen visade sitt missnöje genom att bua ut sitt lag som definitivt inte uppträder som några guldkandidater som åtminstone deras egna fans målat upp dom som. Men sanningen är att de ser ytterst mediokra ut och lär knappast ha något med en toppstrid att göra i årets allsvenska. Som IFK Norrköping supporter har jag ingenting emot det, tvärtom.