Året runt i Milano

Milano, lite beroende på hur du vill röra dig i staden, är praktiskt taget en underbar stad för turism hela året. Men tänk på att de flesta platser, inklusive turistmål och museer är stängda på måndagar.

På höstens senare månader kan det vara ganska regnigt och dimmigt. Vid denna tid på året är stadens invånare mycket upptagna med arbete, så de enda som du kommer att se vandra runt är turister. Alla stora arenor och butiker öppnas eftersom det är den arbetande delen av året. För dig som vill veta vilka hotell Milano har att erbjuda kan du klicka här så får du en bra överblick inför resan.Milano

På vintern kan staden bli kallt (ofta under eller runt noll grader), och vädret är oftast dimmigt och regnigt om inte snö. Men staden är trots det underbar att besöka under de få veckorna före jul då de viktigaste sevärdheterna alla är upplysta av fantastiska ljus, en enorm julgran som lyser upp framför Duomo, säljare och marknader finns överallt, många butiks och skyltfönster är inredda och gatorna blir livliga med både lokalbefolkning och turister. Men den enda nackdelen att åka till Milano vid julen är att det kan bli mycket trångt, bullrigt och upptaget.

På våren är liknar vädret hösten. Människor går tillbaka till arbetet, och stämningen blir mer tyst. Parker blir trevliga att besöka eftersom träd blommar. Staden är också ganska trevlig att besöka på karnivalen, där människor klär sig och fira och under påsken, där det finns speciella ceremonier som hålls i kyrkor och några andra speciella händelser.

På sommaren kan Milan bli mycket varmt och fuktigt, med någon udda kraftfull regnstorm här och där. Staden kan bli ganska tom med någon udda turist strosandes runt och med flera av de viktigaste sevärdheterna stängda. Trots det är dt inte den bästa tiden för shopping och vädret är inte alltid mycket trevligt, det är bra om du vill njuta av staden för dig själv när det är tyst, och kanske vill strosa runt, smuttar på en drink på en öppen bar eller på en glass, eller gå i en tyst park.