Barcelona H1898

En juvel i centrala Barcelona

Upptäck en juvel mitt i centrala Barcelona! Hotell 1898 var från början hem åt markiserna Lopez y Lopez som drev la Compañía Transatlántica. År 1929 bytte den flotta byggnaden ägare och blev hem åt Filippinernas tobaksbolag, som var Spaniens första, stora multinationella företag. Hotellets namn är en referens till det år som den spanska koloniseringen av Filippinerna avslutades – 1898.hotell barcelona

En omfattande restaurering av byggnaden, och en förvandling av det gamla tobaksbolaget till ett modern hotell med den gamla koloniala stilen bevarad, genomfördes år 2005. Det ultramoderna hotellet, med alla tänkbara nutida bekvämligheter, är uppbyggd med 1800-talselement som får en att känna sig som slungad tillbaka till en annan tid i denna magiska stad där allt kan hända – och har hänt.

En historisk atmosfär med ultramodern komfort

Mitt i Barcelona, som är en relativt högljudd stad, finner man lugn och ro i H1898. Inredningen är exklusiv vart man än vänder blicken och alla de 169 gästrummen är inredda i samma överväldigande lyx, med en gedigen känsla av klass. Det som från början var ett markispalats har blivit ett gästpalats för Barcelonas mest medvetna besökare.

I alla rum på detta hotell i Barcelona finns tillgång till gratis Wi-Fi, minibar, TV och radio, luftkonditionering och automatiska lampor, rymliga badrum i marmor med såväl badkar som hårfön, förstoringsspegel och en värmealstrande handdukshängare. Hotell H1898 bjuder alla gäster på exklusiva produkter från Pascal Morbiatio och såväl badrock som tofflor finns i alla rum. Man får välja mellan en KING SIZE säng, eller tvillingsängar i det klassiska dubbelrummet. Kuddmeny finns också, så att alla ska få sova på en kudde som känns perfekt.

I SPA:et kan man skämma bort sig själv med välgörande behandlingar och på hotellets flotta takterass finns en uppvärmd pool som är öppen året om.