Bekvämlighet och upplevelse

Designhotell erbjuder något mer än bara sömn och övernattning. På ett designhotell får man en upplevelse genom genomtänkta designer i både rum och övriga utrymmen. Färger former och material påverkar våra sinnen och gör att vi mår bra. Med allt ifrån genomtänkt belysning till möbler med en spännande form tilltalar oss och skapar en känsla av harmoni. En lampa ska exempelvis inte bara ge ett trevligt ljus utan den ska också vara snygg att se på även då den är släckt. Designhotell vill helt enkelt ge en upplevelse inte bara en god natts sömn.

Ett exempel är Nobis Hotel som är väldigt populärt och ligger mitt i Stockholms hjärta. De har tagit fasta på just ordet lyx. Idag innebär det inga gyllene ramar eller överdåd utan helt enkelt förmånen att kunna njuta av sin tid. Bekvämlighet, avkoppling och ett minimum av störningsmoment. Nobis hotell är ett fristående lyxhotell med 201 rum. Miljön av avspänd och klassisk och ambitionen är att erbjuda gästerna det bästa i varje detalj, en vistelse som är ut över det vanliga. Med närhet till restauranger, shopping och sevärdheter ligger hotellet mitt i Stockholm och är inrymt i två byggnader från 1800-talet. Nobis är medlem i Design Hotels vilket är en förening som sammanbinder de hotell som satsar lite extra på just design, bekvämlighet och känsla.

Design och trend

Trender förändras ständigt och därför är det bra att försöka tänka långsiktigt när man väljer inredning till sitt hem, kontor eller företag. Något som man lätt kan glömma är belysningen. Lampor och belysningsarmaturer är en stor del av vår inredning. De ska skänka ett behagligt ljus samtidigt som de ska vara trevliga att se på. På hotell använder man sig oftast av en inredare när det kommer till hur man vill att besökarna ska uppleva hotellet. Inredaren vet vad som är viktigt för känslan men även om man själv inte har den kunskapen finns det en mängd inspiration att hitta på nätet om man vill göra en förändring i sitt hem. Exempelvis finns många trendiga designlampor finns på Luceart.se och på Nordiska Galleriet i Stockholm.

Ett rum med väl genomtänkt inredning håller längre och lockar till njutning. Många hänger en taklampa i mitten av rummet men prova istället att hänga flera lampor högre upp. Det gör att ljuset sprider sig och flödar över hela rummet istället för enbart en punktbelysning. Många inrednings tidningar, bloggar och hemsidor jobbar ständigt med att lyfta och visa nyheter. Man kan säga att det finns ett par olika inredningsstilar som varit populära en tid. Den romantiska stilen innehåller mycket vitt och gärna några detaljer i trä eller secondhand fynd. Gärna bord eller tavlor som har en historia, tyger och textilier med detaljer av blommor eller broderier.

En annan populär stil är den mer strikta. Där inreder man gärna med vita bord med ben av stål och en rak lite hårdare soffa. Stilen är lite hårdare och man kanske väljer att hänga upp grafiska tryck på väggen. Vilken stil man än väljer och som man trivs med är egentligen det viktigaste att man själv tillför detaljer som lyfter ens personlighet och sätter en egen stil på hemmet.