Gör resan billigare

När man planerar en resa är det alltid genomtänkt att göra en budget.billig resa De tre största posterna brukar nästan alltid vara boendet, resekostnaden samt maten. Men alla tre går att pressa betydligt om man tänker till lite i förväg.

Hitta bäst pris på boende – Jämför

Det man främst bör göra när hotellnatten ska bokas är att jämföra priser på hotell på den ort man har tänkt övernatta på. Det är inte ovanligt att priserna för ett dubbelrum kan skilja på över 1000kr per natt. Detta utan att standarden är så betydligt mycket sämre eller bättre. Man kan även leta efter vandrarhem eller Bed & Breakfast då dessa brukar ha ett något lägre pris per natt än hotellen.

Hitta bäst pris på resor – Boka tidigt

När det gäller resor lönar det sig nästan alltid att vara ute i god tid. SJ höjer priserna på sina biljetter ju närmare avgången man kommer och detta gäller även till stor del hos många flygbolag. Att planera sin semester i förväg betyder att man ger sig själv en stor chans att pressa priset vilket gör att man kan lägga in mer aktiviteter under vistelsen istället.

Hitta bäst pris på mat – Köp mattermos

Ska man till en okänd stad är det väldigt svårt att veta var det finns restauranger med både bra pris och bra kvalité. Man kan visserligen följa råden i någon turistguide eller läsa råd och tips på reseforum men dessa nämner ofta bara några få matställen på orten. Ska man däremot få ner kostnaden för mat rejält så handlar det om att inte äta på restaurang alls. Med andra ord ska man laga maten själv. Det är lättare att genomföra om man har en liten kokplatta och kylskåp på rummet vilket alltså bör vara något som man ska kontrollera innan hotellrummet eller stugan bokas. Det kan visserligen vara något dyrare men det lönar sig i längden. Däremot är det många som lämnar sitt boende på morgonen för att inte komma åter förrän på kvällen. Dessa brukar resonera att det inte finns någon annan bra lösning än att köpa maten ute. Men tillagas maten på morgonen kan den läggas i en mattermos som kan hålla mat varm i ca 4 timmar. Med andra ord är en mattermos en perfekt investering för de som vill hålla nere matkostnaderna under semestern. Med tanke på att priset ligger kring 200kr är den intjänad på ett dygn för en familj på fyra personer.