Hotell Grande Bretagne i Aten

Gammal skönhet och toppmodern lyx

Risken är överhängande att man tappar hakan när man kommer in i detta femstjärniga hotell i Aten. hotell AtenHotell Grande Bretagne är ett 140 år gammalt lyxhotell, beläget i Atens mest prestigefyllda kvarter, intill parlamentsbyggnaden och den nationella trädgården. Detta gör att man härifrån också har väldigt nära till de bästa shoppingdistrikten, de flottaste restaurangerna, de mysigaste kaféerna och de mest intressanta museerna. Alla de största stjärnorna som besöker Aten bor på detta här.

Det finns hela 320 gästrum på Grande Bretagne, alla renoverades år 2002 och har moderna bekvämligheter, samtidigt som den gamla, rustika charmen har bevarats. Här finns ett överflöd av kristallkronor, takstuckaturer och snirkliga trämöbler med sidenklädsel. Dessutom har alla rum stor plasma-TV, gratis Wi-Fi, minibar, värdeskåp, himmelskt mjuka badrockar och tofflor, samt lyxiga toalettprodukter. När man bor här är det lätt att man snart inbillar sig att man faktiskt ÄR en kunglighet.

SPA, möten och mat

Självklart finns det ett SPA på Grande Bretagne. Här kan man skämma bort sig själv med välgörande terapier, massage, avslappnande bad och bastusessioner. Man har också möjlighet att hålla sig i form i det toppmoderna gymmet.

Vill man arrangera möten eller festligheter på en riktigt sofistikerad plats så erbjuder Grand Bretagne över 1 100 m2 av diverse glamorösa utrymmen, såsom the Grand Ballroom, Golden Room, Royal Room och Athenian Hall, samt en rad mindre, men minst lika eleganta, lokaler.

Det finns en restaurang på Grande Bretagnes takterrass som heter GB Roof Garden Restaurant and Bar – här kan äta och dricka fantastiskt flott och gott till en vy över Akropolis. I källaren finns en vinsamling med över 3 000 flaskor av exklusiva viner vilka man kan smaka under arrangerade former.

Om du vill känna dig som en grekisk kung eller drottning under din vistelse i denna antika huvudstad – boka då ett rum, eller en svit, på Hotell Grande Bretagne.