Hotell nära Kolmården

Norrköpingsregionen och då kanske främst Kolmården lockar massor av hotellbesökare varje år. Motala ström flyter genom staden vilket ger den en väldigt mysig känsla. I anknytning till Motala Ström hittar du det industriella landskap där de gamla textilindustrin en gång var belägna.

På sommaren finns det en underbar kaktusplantage i Carl Johans Park. 25 000 kaktusar planteras där varje sommar. hotll nära Kolmården

Kolmårdens djurpark är en djurpark som ligger 30 km norr om Norrköping. I närheten av den stora djurparken finns också Tropikariet, ett akvarium, där till exempel ormar, krokodiler och hajar kan ses så missa inte det.

Det finns härliga skärgårdar endast 50 km från Norrköping och de kallas St Anna och Gryt.

Som om inte det vore nog hittar du här bland annat ett campus för Linköpings universitet, en egen symfoniorkester, en flygplats som heter Kungsängen med hela 170 000 resor årligen, en så kallad högteknologisk industri park som fått namnet Norrköping Science Park och hällristningar från den underbara Nordiska bronsåldern.

Men tillbaka till den härliga djurparken Kolmården utanför Norrköping. Det flesta som besöker djurparken väljer att bo i Norrköping men det finns även hotell nära Kolmården. Djurparken skapades år 1962 av Ulf Svensson som ett sätt att återuppliva Kolmårdens kommun och öppnades 1965 med 210 djur.

Isbjörnsanläggningen öppnades 1968 med 6 isbjörnar och var en av de största polära anläggningarna i världen. Delfinariet öppnades 1969, och 1972 djurparken blev hem till bruna björnar. 1972 var också öppnandet av den safaripark som du kund köra in i med egen bil, liksom Tropicarium, som uppvisade ormar och krokodiler i en utomhusanläggning.

År 1993 öppnade Delfinlagunen i Kolmården. År 1997 ändrades Kolmårdens ägarstruktur från det kommunala ägandet till privat ägande. Bamses Värld, som ägnas åt seriefiguren Bamse, öppnades under det följande året.

Tiger World, där besökare kan få “skrämmande nära” upplevelser till tigrar, färdigställdes 2007 och 2008. Samtidigt blev delfinariet utvidgas till en ny Marine World. Under 2009 öppnade en familjevänlig berg-och-dalbana som heter Delfinexpressen i Marine World. Det senaste tillskottet är Safariparken som ursprungligen öppnades 1972 och var stängd för besökare under 2010, men ersattes av en låg linbana 2011 och har blivit en stor succé.