Örebro, inte bara en ful dialekt

Örebro är trots den hemska dialekten och ett dåligt fotbollslag en riktigt trevlig hotellstad. Örebro är en mycket modern stad belägen i den lilla provinsen Närke i Svealand. Den ligger på den platta Närkeslätten och är omgiven av stora skogsområden. Det är Sveriges 7:e största kommun med en befolkning på cirka 129 000 Örebroare. På senare år har staden blivit en riktig trevlig studentstad tack vare Örebro Universitet.hotell Örebro

Vad finns då att tillgå när det gäller hotell? Om vi börjar i budgetklassen så rekommenderar jag STF Vandrarhem Livin som du hittar på Järnvägsgatan 22. Ett helt nyrenoverat vandrarhem som inte bör missas. Kontrollera att du har ett HIHostel kort så slipper du betala en 50-kronors tilläggsavgift. Annars har detta boende mycket bra faciliteter och ett fantastiskt gemensamt kök. Priserna är just nu från 250 kr per natt. Ett annat budgetalternativ är Örebros Vandrarhem som du hittar på Tunnelgatan 3. Det är ett mycket fint och rent litet vandrarhem. Gratis WLAN och cyklar finns på plats vilket är mycket trevligt. Priserna här är just nu från 170 kronor per natt.

Om du istället vill satsa pengarna på riktiga hotell i medelklassen så faller min rekommendation på Hotell Göta som du hittar på Olaigatan 11, Hotell Storgården som huserar på Fredsgatan 11 eller varför inte Clarion Hotell Örebro som bedriver sin verksamhet på Kungsgatan 17.

På Kungsgatan hittar du även 2 av de 3 bästa hotellen i Örebro nämligen Best Western City Hotell och Hotell Örebro. Det bästa av stadens hotell är nog Elite Stora Hotellet som du hittar på Drottninggatan 1.

One thought on “Örebro, inte bara en ful dialekt

Comments are closed.