Resa till Barcelona

Barcelona är världens fjärde mest besökta stad. En resa till Barcelona gör ingen besviken, det finns massor att se, upptäcka och njuta av i staden, oavsett vad man är intresserad av vilket du kan läsa mer om i den lysande resguiden www.barcelonaresa.com som innehåller allt du behöver veta inför resan.

Barcelonas årstider

Under augusti månad är medelhavsvärmen som starkast och turistanströmningen som störst. För en sol- och badsemester passar därför juni eller september bättre. I slutet av juni och början av juli arrangeras en enorm Flamencofestival i Barcelona som är en häftig upplevelse att vara med om. I september hålls något som kallas Festes de la mercé som innebär fyra dagars festligheter och gratiskonserter runt om i staden. Januari och februari är bra månader att åka för den som vill på en storstadsweekend och vill uppleva stadens sevärdheter. De största regnperioderna i staden pågår mellan april till maj och mellan oktober till november.

Flyga till Barcelona

El_PratBarcelona är en stad som det är både enkelt och billigt att flyga till från de flesta länder i Europa. Barcelonas internationella flygplats ligger strax utanför staden och är Spaniens näst största flygplats liksom landets näst största sluss för resenärer efter Madrid. Från Stockholm har de flesta stora flygbolag reguljära direktflyg till Barcelona. Värt att veta är kanske att lågprisbolaget Ryan Air inte flyger till Barcelonas internationella flygplats som de andra flygbolagen, utan de flyger till någon av de mindre flygplatserna Girona eller Reus som ligger lite mer än en timma från Barcelona med flygbuss.

Barcelonas sevärdheter

Barcelona är troligen mest känd för den ofullbordade katedralen La Sagrada Familia. En annan sevärdhet är La Rambla, som helt enkelt är det hektiska turiststråket i staden. Barcelona är den enda storstaden i Europa som har kilometerlånga sandstränder just utanför stadskärnan. Det gör att man kan shoppa, titta på sevärdheter och besöka museer på förmiddagen och när staden tar siesta fram på eftermiddagen kan man bege sig till stranden, sola, vila och bada i Medelhavet, för att sedan framåt kvällen åter bege sig in i storstadspulsen och utforska Barcelonas restaurang- och nöjesliv.